2024. Március 28. csütörtök
Mi okozhat halláskárosodást? -  Mit tehetünk a hallás helyreállításáért? -  Láthatatlan Hallókészülék
Nem ritka, hogy egy-egy magányosan, visszahúzódóan élő idős ember sokáig maga sem veszi észre, hogy a hallása már nem a régi, a családtagok figyelnek fel rá. Halláscsökkenéssel nagyon nehéz boltba járni, barátokat fogadni, az emberek zárkózottabbak lesznek, ami elmagányosodáshoz vezet. Mit kell tennünk, hogy visszanyerhessük a régi nyüzsgő életünket?

Ha felmerül a hallásromlás gyanúja, beszéljük rá az érintettet egy szakorvosi kivizsgálásra! Addig is vásárolhatunk egy egyszerű hallókészüléket (jóval elérhetőbb áron, mint azt elsőre gondolnánk), amivel orvoslhatjuk a problémát. A szakorvos azonban pontosan meg fogja állapítani, mi áll a halláskárososdás hátterében.

Megnézem a Láthatatlan Hallókészüléket>>

Időskori halláskárosodás

Mi okozhat halláskárosodást?

Több ok állhat a hallásromlás hátterében. Előfordulhat a külső hallójárat, a dobhártya és a középfül, vagyis az ún. hangvezető rendszer károsodása fertőzés, gyulladás, sérülés stb. miatt, amelyre fájdalom vagy fülzúgás figyelmeztethet. Nem ritka az idegi jellegű hallásromlás se a belső fülben elhelyezkedő "csiga", illetve a hallóideg károsodása miatt, amit az elszenvedett zajártalmak, fertőzések, anyagcsere-betegségek, keringési zavarok, ritkán daganatok válthatnak ki. Az időskori hallásvesztés többnyire idegi jellegű.

Mit tehetünk a hallás helyreállításáért?

A probléma kezeléséhez ismerni kell a kiváltó okokat, ezért jó mielőbb fül-orr-gégész szakorvoshoz fordulni. Ha a hangvezető rendszerrel van baj – például a hallójárat elzáródott a felszaporodó fülzsírtól, vagy a megnagyobbodott orrmandula okoz gondot –, akkor ezek a problémák többnyire könnyen kezelhetőek. Az idegi jellegű halláscsökkenés kezelése bonyolultabb, mert gyógyítása a kiváltó októl függ, és az esetleges alapbetegség kezelésével kezdődik. A hallásvesztés ellen hallókészülékre is szükség lehet.

Láthatatlan Hallókészülék

Itt egy egyszerű megoldás addig is, amíg az orvos tisztázza az okokat. A Láthatatlan Hallókészülék segít a televíziót alacsony hangerőn is élvezni, és hallani a beszélgetéseket, vagy akár a suttogásokat is érthetővé tenni. Ezentúl nem jelenthet problémát a moziban, a színházban vagy a templomban elhangzott szavak megértése. A készüléket alkalmi – tehát nem egész napos – használatra tervezték.

Láthatatlan hallókészülék

Előnyei:
• Mini méret, egyszerű és kényelmes
• Diszkrét, könnyű kivitel
• Alkalmazkodik a fülhöz
• Tartozékok: 1 db elem, 3 db különböző formájú, méretű szilikonpárna
Használata:
• Állítsa be a megfelelő hangerőt
• Tegye be az elemet a készülékbe
• Helyezze a fülébe

A hallókészüléket itt rendelheti meg, ára: 9850 Ft>>

Spóroljon a postaköltségen, és rendelje meg a hallókészülékkel együtt a pótelemeket is!

Itt rendelhető a pótelem (6 db), ára: 3000 Ft>>
Szállítási költség: 1450 Ft

Telefonon is megrendelheti ügyfélszolgálatunkon munkanapokon 9-17 óra között: 06 30 589 0535

Szponzorált tartalom

 


Szerző: Nagy Tünde

Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés