szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A honvédelmi miniszter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy egy különleges horvát-magyar szakértői csoport dolgozik a helyszínen.

A Honvédelmi Minisztérium nevében is részvétét nyilvánította Szalay Bobrovniczky Kristóf miniszter a horvátországi helikopterbalesetben meghalt két katona hozzátartozóinak és közölte azt is, hogy a gépen utazó harmadik katona keresése még továbbra is folyamatban van. Mint elmondta, egy különleges horvát-magyar szakértői csoport dolgozik a helyszínen és a vizsgálat befejeztéig nem árulhat el bővebb részleteket.

A miniszter még elmondta, hogy a magashegyi képzéssel összefüggő horvátországi hadgyakorlaton rendszeresen részt vesz a magyar helikopterdandár már évek óta. 

A Horvátországban lezuhant Airbus H145-ös helikopter balesetéről mi is beszámoltunk, a balesetben két ember meghalt, ez már biztos, ugyanakkor a gépen hárman utaztak, így a horvát hatóságok még egy ember maradványait keresik. A baleset a Čikola-kanyonban, Sibenik városától nem messze történt, egy Pak nevű falu mellett, a helyi sajtó szerint egy drótkötélpályán akadt fenn a helikopter.