DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A sikerek nem tartják Verstappent az F1-ben

Max Verstappen nem biztos benne, hogy túl hosszú F1-es karriert akar magának, mivel van, ami a sikereknél is fontosabb lehet a számára.

Bár huszonöt évesen beérte Ayrton Sennát a futamgyőzelmek terén, és öles léptekkel halad a harmadik világbajnoki címe felé, könnyen lehet, hogy Max Verstappen saját döntéséből nem fogja megdönteni Michael Schumacher és Lewis Hamilton rekordjait, hiszen elmondása szerint a sikerek nem fogják „örökké” a királykategóriában tartani őt.

A holland arról beszélt a Forbesnak, hogy a versenyzés mellett más dolgokat is szeretne csinálni: „Egyes emberek azért szeretik a versenyzést, mert semmi mást nem csinálnak, én viszont bár szeretem, de egy ponton mással is szeretnék foglalkozni, nem csak a Formula–1-gyel. Persze tudom, hogy ez a csúcs, ez a legtöbb, amit elérhetsz, de egy kissé más nézőpontból is megközelítheted a dolgokat. Már nyertem két címet, és jó lenne egy újabbat, meg egy még újabbat nyerni, de voltaképpen ez mind ugyanaz. Ez nem fog örökre itt tartani engem.”

verstappen-canada-2



A sportágban fiatal kora ellenére már a kilencedik szezonját töltő világbajnoki címvédő elmondása szerint egyre nehezebb számára a folyamatos utazás: „Alapvetően arról szól a dolog, hogy mennyire vagyok képes évről évre fenntartani a motivációmat, mivel egy ennyire hosszú naptár azt is jelenti, hogy rengeteget vagy távol a családodtól és a barátaidtól. Mi a fontosabb? Versenyeket nyerni, de ezzel együtt távol lenni tőlük, vagy otthon lenni, és a számodra legkedvesebb, hozzád legközelebbi emberekkel tölteni az idődet, amíg még erőd teljében vagy, aktív vagy, és azt teheted, amit csak akarsz?” – tette fel a retorikai kérdést a holland, aki attól fél, megbánhatna egy túl hosszú pályafutást:

„Talán ha negyvenéves korodig vagy tovább az F1-ben maradsz visszanézve azt mondod, hogy esetleg túl sokáig maradtál, és nem töltöttél elég időt a szeretteiddel. Úgyhogy továbbra is nagy kérdés számomra, hogy meddig maradok a sportágban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: