Egy átlag amerikai már rács mögött lenne azért, amit Joe Biden fia, Hunter Biden elkövetett

JOE BIDEN, HUNTER BIDEN, politika, amerikai elnök, fia, Dél-Karolina, templom
US President Joe Biden (L) waves alongside his son Hunter Biden after attending mass at Holy Spirit Catholic Church in Johns Island, South Carolina on August 13, 2022. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden a Delaware államban iktatott bírósági iratokból kiderült, hogy peren kívüli megállapodást kötött Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia adószabálysértési és tiltott fegyverbirtoklási ügyében. Az ügy kapcsán megszólalt Tucker Carlson, a konzervatív amerikai sztárújságíró. Mint mondta a Twitteren közzétett legújabb videójában, egy átlagos amerikait börtönbe zárnának adóelkerülés vagy a szövetségi fegyverviselési szabályok megsértése miatt.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, kedden a Delaware államban iktatott bírósági iratokból kiderült, hogy peren kívüli megállapodást kötött Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia adószabálysértési és tiltott fegyverbirtoklási ügyében. Ezzel pedig Hunter Biden elkerüli a bírósági vádemelést az akár 12 év börtönnel büntethető cselekmények ügyében.

Elképesztő módon védi és kivételezik a Biden családdal az amerikai igazságszolgáltatás Forrás: AFP/Nicholas Kamm

A keddi bejelentés szerint Hunter Biden a vádalku eredményeként vétkesnek mondja magát az összesen több mint 200 ezer dollár jövedelemadó-fizetés elmulasztásában. Továbbá a másik vádban, a tiltott fegyverbirtoklás ügyében úgynevezett megelőző eljárás kezdődik. Ennek értelmében Hunter Bidennek a hagyományos büntetőeljárás helyett alternatív intézkedésekbe kell beleegyeznie.

A hatalmasok gyermekei számára nincsenek büntetések

Tucker Carlson szerint a vádalku „nyilvánvaló" tanulsága a következő: „A hatalmasok gyermekei számára nincsenek büntetések, csak előnyök vannak", az igazságszolgáltatásnak pedig két szintje van - számol be minderről a Magyar Nemzet.

A szabályok mindenképpen vonatkoznak rád, beleértve azokat a szabályokat is, amelyekről még nem is tudod, hogy léteznek

-mondta Tucker.

A jobboldali véleményvezér egy baljósabb tanulságot is levont a történtekből.

− mondta.

„Amit egykor csodálatra méltónak tartottak, azt ma már ostobának, ha nem rasszistának gúnyolják − ide tartozik a teljesítmény, az intelligencia, az őszinteség, az önuralom, az alázat. Ezek a régi Amerika jellemzői; ezek a tegnap erényei voltak, eltűntek. Helyettük jött mindaz, amit egykor megvetendőnek és visszataszítónak tartottunk. Most azt mondják, hogy ezt imádjuk" − fejtette ki Tucker Carlson.

Példaként Karine Jean-Pierre fehér házi szóvivői kinevezését hozta fel, aki szerinte nem csupán alkalmatlan, de maga sem érti, hogyan került erre a posztra.

Karine Jean-Pierre, a washingtoni Fehér Ház szóvivője Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Carlson szerint „a legnagyobb csoda, hogy Hunter Biden valahogy megúszta a FARA [Foreign Agent Registration Act, külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló törvény] [szerinti] vádat", szerinte ugyanis az ifjabbik Biden „külföldi ügynök volt", de „soha nem regisztráltatta magát".

Eladta az apjához és más törvényhozókhoz való kapcsolatát a kínaiaknak, az ukránoknak és a világ más országainak.

Erről nincs vita. Az FBI évek óta tudott erről. Évek óta náluk van Hunter Biden laptopja, de máig nem emeltek vádat ellene. Soha nem is fognak. Miért? Nos, tudják a választ: Hunter Bidennek jó génjei vannak.

Illegális fegyvervásárlás, adócsalás, gyermektartás elmaradása

Hunter Bident azzal gyanúsítják, hogy 2018 októberében törvénytelenül jutott fegyverhez, mert a vásárlás során azt állította, hogy nem fogyaszt kábítószert.

Az elnök fia abban az időben kábítószer-függőséggel küzdött, és az amerikai törvények szerint ilyen személy nem birtokolhat lőfegyvert.

Hunter Biden a crack kokain szerelmese Forrás: Daily Mail

Az elnök fiának adóhatósági vizsgálata már évek óta húzódott. Áprilisban egy adóhatósági ügynök, aki az ügyön dolgozott, védelmet kért, hogy tanúskodhasson a kongresszus előtt a Biden-kormányzat politikai beavatkozásával és az ügy nem megfelelő kezelésével kapcsolatban.

A meg nem nevezett ügynök ügyvédje levelet küldött az amerikai alsóháznak, amelyben azt írta, hogy ügyfele olyan információkat szeretne átadni a törvényhozóknak, amelyek alátámasztják az illetéktelen befolyásolásról szóló állításait.

Alig néhány héttel később az ügyön dolgozó teljes ügynökcsapatot menesztették, amit az informátor tisztán bosszúnak tart.

Ügyvédei arról tájékoztatták a képviselőházat, hogy az ügynököket az igazságügyi minisztérium kérésére vették le az ügyről, írja a Fox News amerikai hírcsatorna. Korábban az adóhatóság egyik vezetője a képviselőház előtt garantálta, hogy az esetleges informátorokat semmilyen hátrány nem éri.

A fentieken kívül egy gyermektartási per is folyik az ifjabbik Biden ellen, aki nem ismerte el a 2018-ban született Navy Jones Robertset saját gyermekének, azonban apaságát DNS-teszt állapította meg 2019-ben. 2020-ban bíróság előtt kétmillió dolláros megállapodást kötött az anyával a gyermektartásról.

Hunter Bidennel rendkívül kivételezett módon bánik az igazságszolgáltatás Forrás: AFP/Saul Loeb

A bírósági eljárást a gyermek édesanyja, Lunden Roberts kezdeményezte, mert állítása szerint az apa nem fizeti meg a kettejük közötti megállapodásában szereplő gyermektartás összegét. A jogi ügy 2022 szeptemberében indult újra, amikor Hunter Biden a bírósághoz fordult azzal a kéréssel, hogy csökkentse a 2020-ban megállapított, a gyerek neveléséhez fizetendő havi hozzájárulást.

Az elnök fia arra hivatkozott, hogy anyagi körülményeiben változás következett be, és 2020-hoz képest jelentősen csökkent a jövedelme. Lunden Roberts ügyvédei dokumentumokat kértek a Hunter Biden anyagi és jövedelmi viszonyára vonatkozó állítások igazolására.

A többi között igényt nyújtottak be Hunter Biden jövedelmi kimutatására, műtárgyeladásaira, valamint egyéb vagyontárgyainak leltárára és adóügyeire vonatkozóan, illetve kínai üzleti kapcsolataiból származó bevételére.

Az eljárás áprilisban vett új irányt, amikor az édesanya a bíróság beavatkozását kérte, mert állítása szerint Hunter Biden számos bírósági határozatot hagyott figyelmen kívül, és szándékosan visszatart a per szempontjából fontos bizonyítékokat. Az édesanya azt kérte a bíróságtól, hogy rendelje el Hunter Biden őrizetbe vételét. Az Arkansas állambeli megyei kerületi bíróság ezt követően rendelte el a meghallgatást. Hunter Biden ügyvédei május elején a bíróságon azt hangsúlyozták, hogy ügyfelük havonta húszezer dollárt (mintegy hétmillió forintot) fizet a felperesnek. Valamint azt állították, hogy már 490, ügyfelük anyagi helyzetét bemutató dokumentumot eljuttattak a bíróságnak.

Miközben sanyarú anyagi helyzetére hivatkozik, Hunter magángéppel repült a meghallgatásra.

Az út Los Angelesből Washingtonba, majd Arkansasba és vissza Washingtonba a becslések szerint 55 ezer és 117 ezer dollár közötti összegbe került, ami szakértők szerint akár hathavi gyerektartási díjnak felel meg, tárta fel az amerikai média.

Korrupciós ügyek

A Biden csemetének oroszlánrésze volt abban a korrupciós botrányban is, amelynek legmegdöbbentőbb fejleményeit múlt hétfőn tárta fel Chuck Grassley szenátor. Mint elmondta, az FBI dokumentuma szerint 17 hangfelvétel bizonyítja a Joe és Hunter Biden, illetve az ukrán Burisma energetikai cég közti kapcsolatot. A vállalat egyik vezetője – aki állítólag ötmillió dollárt fizetett Joe Bidennek és Hunter Bidennek – őrizte meg a beszélgetéseket.

A külföldi állampolgár 15 hangfelvétellel rendelkezik a közte és Hunter Biden között lezajlott telefonbeszélgetésekről, valamint két hangfelvétellel a közte és Joe Biden akkori alelnök között lezajlott telefonbeszélgetésekről.

− fogalmazott Grassley.

A szenátus csütörtökön meghallgatta Paul Abbate-ot, az FBI igazgatóhelyettesét is a hangfelvételekkel kapcsolatban, aki viszont gyakorlatilag egyetlen kérdésre sem volt hajlandó egyenes választ adni. Ezt a szenátorok felháborítónak találták.

A Grassley szenátor által említett dokumentum miatt már hetek óta folyt a kötélhúzás az FBI és a képviselőház felügyeleti bizottsága között. A bizottság azért kérte be azt az FBI-tól, mert egy informátor szerint bizonyíthatná Joe Biden részvételét egy állítólagos hálózatban, amely olyan külföldről érkezett pénzösszegek elrejtésére irányulhatott, amelyek részben az akkori alelnök megvesztegetését szolgálhatták.

Az FBI a bizalmas információforrás programjának védelmére hivatkozva megtagadta a dokumentum átadását. A képviselőházi bizottság elnöke, James Comer az FBI elutasítására reagálva kijelentette, hogy a bizottság lépéseket fog tenni az FBI igazgatójának a képviselőház megsértése miatt történő felelősségre vonása érdekében.

A dokumentumot azt követően kérték be, hogy az informátor megkereste Comert és Chuck Grassley iowai republikánus szenátort azt állítva, hogy a dokumentum az FBI és az igazságügyi minisztérium birtokában van, és hogy abból kiderülne az állítólagos bűnszervezet működésének pontos leírása, valamint annak célja.

Hunter Biden a prostituáltakat sem veti meg Forrás: Daily Mail

A felügyeleti bizottság néhány hete egy 36 oldalas dokumentumot ismertetett a nyilvánossággal a Biden család gyanús ügyeivel kapcsolatban.

A testület közlése szerint a Biden család és üzleti partnerei több mint húsz céget alapítottak, és tízmillió dollárnál is több pénzt kaptak külföldi állampolgároktól Joe Biden alelnöksége idején, 2009 és 2017 között, a kifizetések egy része pedig a Biden család megvesztegetését célozta.

Bizonyos esetekben a Biden család munkatársai jelentős pénzeket kaptak külföldi forrásokból bankszámlájukra, majd kisebb, de egyre növekvő összegeket utaltak át Biden alelnökhöz köthető bankszámlákra – idézte a dokumentumot a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A bizottság szerint a bonyolult és látszólag szükségtelennek tűnő pénzügyi tranzakciók célja, hogy eltitkolják a külföldi cégektől kapott forrásokat. A jelentésben arról is említést tett a testület, hogy a kínai hírszerzéssel és a Kínai Kommunista Párttal is kapcsolatban álló kínai állampolgároktól és vállalatoktól kapott pénzeket amerikai korlátolt felelősségű társaságok létrehozásával rejtették el.

Erről egy ábrát is bemutattak, amely jól szemlélteti a tranzakciókat. Az ügyet többen is az amerikai történelem egyik legnagyobb korrupciós botrányához, a Watergate-ügyhöz hasonlították.

A nyilvánosságra hozott információk egyértelművé teszik, hogy Joe Biden a vizsgálat központi szereplője, mivel az ő befolyásos pozíciója és korábban az alelnöki hivatalban betöltött szerepe tette lehetővé, hogy a családja és üzleti partnerei több millió dolláros külföldi bevételekre tegyenek szert.

Joe Biden is a vizsgálatok középpontjában van Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Alex Wong

Biden elnök a bizottság által bemutatott banki kivonatokra úgy reagált, hogy a dokumentumok hamisak, és tagadta, hogy valaha is megtörténtek volna ezek a tranzakciók. "Comer képviselő úr már többször is alaptalan célozgatásokat terjesztett, miközben nem volt hajlandó legitim módon lefolytatni az úgynevezett vizsgálatokat" − mondta Ian Sams, a Fehér Ház munkatársa. A Fehér Ház azt is állította, hogy Biden elnök soha nem vett részt fia üzleti ügyleteiben, és soha nem is beszélt vele azokról.

Egy, a Fox News amerikai televíziós hálózatnak adott interjúban William Barr volt amerikai legfőbb ügyész úgy fogalmazott, hogy Hunter Biden vádalkuja után „még kritikusabb", hogy az igazságügyi minisztérium nyilvánosságra hozza a Biden családdal kapcsolatos bizonyítékokról szóló FBI-dokumentumot. A korábbi legfőbb ügyész arról is beszélt, hogy a Donald Trump volt amerikai elnök elleni titkos anyagok hanyag kezelésével kapcsolatos vádemelés „érthető módon haragot váltott ki a kettős mérce miatt".

– mondta Barr.