Patkányt főztek az ételbe egy főiskolai menzán Kínában, hatalmas a felháborodás

patkány, felderítő, hős patkány, aknakeresés, patkány betanítás
Vágólapra másolva!
Egy kínai vizsgálóbizottság közzétette vizsgálatának eredményét, amely szerint a tartományi főváros, Nancsang egyik főiskolai menzáján június 1-jén az ételben talált szokatlan dolog egy patkányfej volt, nem pedig egy kacsa nyaka, ahogyan azt a helyi piacfelügyelet korábban megállapította.
Vágólapra másolva!

Kínai diákok június 1-jén készítettek fényképeket és videofelvételeket a főiskolai menzán kapott ételről, amiben egy furcsa dolgot találtak. A felvételek alapján zoológus szakértők megállapították, hogy a tárgy egy rágcsálófajhoz, valószínűleg patkányhoz tartozó fej volt.

A helyi kerület piacfelügyelője korábban az állította, miszerint az ételben talált dolog egy kacsanyak volt, ami hatalmas vihart kavart az interneten.

Vizsgálócsapatot állítottak rá az eset felderítésére. A kantin és a konyha vezetőivel, valamint a dolgot megtaláló diákkal és más, a helyszínen jelen lévő szemtanúkkal folytatott beszélgetéseket követően

arra a következtetésre jutottak, hogy a tárgy nem kacsanyak, hanem egy patkányfej volt.

Patkány - illusztráció Forrás: Boredpanda

A menza működési engedélyét felfüggesztették, az étkeztetést végző vállalkozást és annak jogi képviselőjét pedig az elérhető maximális büntetéssel sújtották.

Emellett mind a főiskolát, mind a kerületi piacfelügyeletet a törvénynek megfelelően megbüntetik, és Csianghszi tartomány egész területén különleges kampányt indítanak az élelmiszerbiztonságról

- írta a Global Times.