Az Inno3D is igyekszik elrejteni a VGA-k tápkonnektorát

A gyártó alsó-közép- és középkategóriás típusainak érkeznek alternatív változatai, amik állítva álcázni tudják a "köldökzsinórukat".

Hirdetés

A tavalyi és az idei Computex alkalmával is láthattunk koncepciókat arra, hogy tápegységünk kábeleit minél jobban elrejtsük a fürkésző tekintetek elől, ezért nem annyira meglepő az Inno3D bejelentése, miszerint a közelgő GeForce RTX 4070, 4060 Ti, valamint 4060 Twin X2/OC White Edition videokártyái új helyre költöztetik a 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozójukat.

Ez a pozíció a hátlapra került a bordázatba süllyesztve, így a VGA-k részben eltávolítható – szellőzést segítő perforációkkal ellátott – alumínium backplate-tel jönnek, ráadásul a vezérlők patyolat verzióihoz extra gyanánt fehér tápkábelt mellékelnek majd, szóval a vizuális harmóniába nem fog a sötét nyomtatott áramköri laphoz társulva plusz kontrasztot csempészni a fekete vezeték.


[+]

A vállalat reméli, hogy más cégek is követik a példájukat a bimbózni látszó trend kapcsán, ami nem csupán a szerelést könnyítheti meg, de csökkenti a dugaszokba futó erek megtörésének kockázatát (kevésbé kell azokat hajlítgatni), picit feljavítja a légáramlást gépházunk belsejében, és persze annak külcsínét is jóval letisztultabbá varázsolja. Ehhez hasonló kivitelezéssel egyébként a nemrégiben bemutatott Gigabyte GeForce RTX 4090 Windforce V2 24G-n már találkozhattunk, ergo az Inno3D elképzelése biztosan nem lesz magányos színfolt a piacon.

A Gigabyte-féle megvalósítás
A Gigabyte-féle megvalósítás [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés