BrandLab
BrandLab
Tetszett a cikk?

1993 óta gyártja a különböző polimereket a magyarországi üzem, amely habot, műanyagot és gumit kombinál egyetlen termékben. A Teknikum finn-magyar vállalat a műszakihab-feldolgozás és a műanyag alkatrészek gyártásának elismert szereplője: a vállalatcsoport összesen öt gyárral rendelkezik, amelyek Magyarországon és Finnországban találhatók. Lássuk, hogy készülnek az egyedi polimerek Jászladányban.

Egyéni védőeszközöktől a gépiparig terjed a paletta

A piacon fellelhető versenytársaiktól az különbözteti meg őket, hogy az itt előállított anyagokat összetettebb végtermékekké, például sisakokká és félmaszkokká alakítják, de a cég összeszerelt termékek szállítására is vállalkozik, gondoskodva a teljes gyártási folyamatról. Szerződéses gyártási projekteket hajt végre több, az egyéni védőeszközök, az elektronikai, a gépgyártási, a gépjármű és a háztartási gép iparágban tevékenykedő nemzetközi márka számára.

A Teknikum Csoport Habszivacs üzleti egységének igazgatója, Cebastian Doepel elmondta, hogy a szakmai csapat hatékonysága és tudása teszi azt lehetővé, hogy komplex feladatokat végezzennek el: „A legmodernebb automatizált hab- és műanyagipari gépeket tapasztalt projektcsapat, K+F részleg és természetesen a gyári dolgozók egészítik ki” – mondta. „A nyersanyag-beszerzéstől a hatékony prototípus-szimuláción át a tömeggyártásig a Teknikum egyablakos vásárlást jelent az ügyfelek számára – akár a termékfejlesztési fázisban vannak, akár már megvetették lábukat a piacon” – folytatta a szakember.

Magas színvonalú gyártás mellett a hatékonyság is fontos.
Teknikum

Agilis partneri know-how-val

A habszivacs feldolgozás és a fröccsöntött termékek mellett a Teknikum ipari tömlőket is gyárt mindkét országban, emellett értékesítési irodája van Németországban, de széles viszonteladói hálózattal rendelkezik egész Európában. A sokoldalú gyártási tapasztalat számos előnnyel jár: „A Teknikum termékfejlesztési részlege a legújabb technológiákat kínálja: 3D-modellezés érhető el CAD alkalmazásával és 3D-nyomtatással. Ezenkívül mind a FEM, mind a Moldflow elemzést a termék funkcionalitásának és tartósságának értékelésére használják, minőségi készterméket biztosítva” – jegyezte meg Doepel.

A habszivacs üzem a legmodernebb automatizált gépekkel rendelkezik.
Teknikum

Egyszerű vagy összetett minőségi termékek

Boldizsár Ádám a cégcsoport értékesítési vezetője kiemelte, hogy a legjobb és leghatékonyabb eredmények elérése érdekében az egész csapatot bevonják a közös gondolkodásba, már a korai tervezési szakasztól a szerszámgyártásig, és végül a termék kiszállításáig. „Műanyag részlegünk a fröccsöntés, az extrudálás valamint a 2D/3D vágási technikák alkalmazásával ügyfélspecifikus, egyedi termékeket gyárt. Nyersanyagválasztékunk felöleli a hőre lágyuló műanyagok összes főbb típusát, és bizonyos műszaki műanyagokat, mint például POM, PA és PA üvegszálas keverékek. Emellett csúcstechnológiás szerszámüzemünk öntőformákat gyárt és tart karban az ügyfelek projektjeihez” – mondta.

A gyártás kapcsán az értékesítési vezető kiemelte, hogy habár egyes termékeik nagyon kisméretűek, de a Jászladányban található gépsor lehetővé teszi a nagyméretű, akár 2000 köbcentiméter térfogatú, maximum 4 kg tömegű műanyag termékek készítését is. Emellett a műszaki habok esetében is rendkívül széles a skála, amit a cég lefed: a könnyű PU, a vízálló PE, a vegyszerálló EPDM, az újrahasznosított csillapító habok, valamint a speciális anyagok és szalagok is megtalálhatók náluk, a tipikus habszivacs-termékeket, amik például az autóiparban is nagy számban lelhetők fel, pedig részleges vagy teljes vágás technológiákkal állítják elő. „A magyar gyártás legjavát kínáljuk, finn know-how-val kombinálva” – zárta gondolatait Boldizsár Ádám.

Az autóipar jellemző termékei közé tartoznak a különböző, részlegesen átvágott habszivacsok és műanyag szalagok.
Teknikum

A fenntarthatóságot is szem előtt tartják

Az újrahasznosított habszivacs számos előnnyel jár: ezek a habkeverék-funkciók is egyedileg előállíthatók és az igényekhez alakítottan gyárthatók az üzemben. A Teknikum az ún. Science Based Target, azaz tudományos alapú célokat előtérbe helyező kezdeményezés kapcsán elkötelezett a Párizsi Egyezmény mellett. Ez azt garantálja, hogy a cég jövőálló, fenntartható minőségében, valamint az ISO- és IATF-tanúsítvánnyal rendelkező gyártást működtet.

Számos jelentős autóipari, elektronikai és háztartásigép-gyártó választotta beszállítójának a céget.
Teknikum

A tartalom a Teknikum megbízásából, a HVG BrandLab közreműködésével készült. A cikk létrehozásában a HVG hetilap és a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Rácz András: Varga Judit érzékelhetően teljesen alkalmatlan volt a posztra, amit betöltött

Rácz András: Varga Judit érzékelhetően teljesen alkalmatlan volt a posztra, amit betöltött

Karácsony Magyar hangfelvételének közzététele után: Már biztos, ez „maffiaállam”

Karácsony Magyar hangfelvételének közzététele után: Már biztos, ez „maffiaállam”

Bekövetkezett: már a biturbó V8-as új Mercedes-AMG G 63 kockaterepjáró is hibrid lett

Bekövetkezett: már a biturbó V8-as új Mercedes-AMG G 63 kockaterepjáró is hibrid lett

Szó szerint az egekig nőttek a 4iG-vezér érdekeltségei

Szó szerint az egekig nőttek a 4iG-vezér érdekeltségei