szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nagyobb cégek után a mikro- és kisvállalatok számára lesz elérhető a szolgáltatás.

Megkönnyítené a kisebb, likviditás-menedzsment szempontjából leginkább sérülékeny vállalkozások készpénzhez jutását a digitális faktoring, amely a Számlázz.hu és a Flexibill együttműködésével lesz elérhető. A szolgáltatás lényege, hogy a vállalkozó már 24 órával azután megkaphatja a készpénzt, hogy kiállította a számlát, ehhez be kell azt nyújtania a fintech vállalatnak. A pénzügyi cég ezt követően elutalja az összeg 90 százalékát, a maradékot pedig azután juttatja el a vállalkozónak, hogy a megrendelő törlesztette tartozását.

A harmadik fél bevonásával áthidalható a távoli fizetési határidők problémája, ugyanis a kisebb vállalatoknak sem kell majd heteket-hónapokat várniuk, így a cash flow problémák is kiküszöbölhetők lesznek – írja a Számlázz.hu közleménye. Hozzáteszik, a szolgáltatás ára – az előfizetés díján túl – az előfinanszírozott összegtől függ, ezt egy kalkulátorral lehet majd kiszámolni.

Bár a digitális faktoring eddig is elérhető volt a közepes és nagyobb cégek számára, a mai inflációs- és bizonytalan világgazdasági környezetben azonban a mikro- és kisvállalatok küzdenek legjobban azzal, hogy sok esetben hónapokig nem fizetik ki őket, így kiterjesztették a szolgáltatást.

* * * Már teljesen ingyenes bankszámlák is elérhetőek

Sokan fizetnek éves szinten több tízezer forintot csak azért, mert van saját bankszámlájuk. Azonban léteznek már teljesen ingyenes számlacsomagok is! A Bankmonitor bankszámla kalkulátora – a bankolási szokásai alapján - mindenkinek személyre szabottan megmutatja az elérhető legkedvezőbb ajánlatokat.