Felesége után a kisfiát is elvesztette az orosházi apa, akiért egy ország fogott össze

2022.12.22. 17:30
„Reméltük, hittük, hogy a sok baj után végre egy új, örömtelibb fejezet kezdődhet el számunkra. Nem így lett” – olvasható a Zsurka család közleményében. Mint ismert, az orosházi édesapa tavaly a feleségét már elvesztette, a háza pedig idén novemberben égett le, épp akkor, amikor kisfia szívműtéten esett át az egyik fővárosi kórházban. Most a mindössze kétéves Bence is elhunyt.

November végén pillanatok alatt vált lakhatatlanná egy orosházi lakóház. A fiatal édesapa – aki tavaly vesztette el a feleségét – a tűz idején nem tartózkodott otthon, egy fővárosi kórházban volt, ahol kisfia épp szívműtéten esett át. Az édesapáért és gyermekéért az elmúlt hetekben egy ország fogott össze, gyűjtést szerveztek nekik, de a tragédiák sora ezzel nem ért véget, most ugyanis a kétéves kisfiú, Bence is életét vesztette.

A család csütörtökön a Békés Megyei Hírportálhoz eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük.

„A legnagyobb fájdalommal, összetört szívvel tudatjuk Orosházával és mindenkivel, aki követte a mi drága, egyetlen kis Bencénk küzdelmét, hogy szeretett unokánk december 21-én… – vannak erre szavak? Talán ha azt írjuk, hogy angyallá változott, és most már szerető édesanyja vigyáz rá odafenn a magasban, akkor elviselhetőbb lesz ez a mérhetetlen üresség és fájdalom.

Az utóbbi hetek a reményről szóltak számunkra. Hittünk a csodában, mert sok-sok ember összefogása bebizonyította, hogy van még emberség, van még segíteni akarás. Az otthon, ami a tűz martaléka lett, újjáépült, és készen várta haza Eriket és Bencét. Reméltük, hittük, hogy a sok baj után végre egy új, örömtelibb fejezet kezdődhet el számunkra. Nem így lett. A fájdalmunk leírhatatlan, nem tudjuk, hogyan lesz tovább, nem tudjuk, érdemes-e még felkelni holnap. De azt tudjuk, hogy mérhetetlenül hálásak vagyunk minden segítségért, amit kaptunk, biztos vagyok abban, hogy Bence érezte a felé áradó szeretetet és törődést. Szeretett kis angyalunktól búcsúzunk, Önöktől pedig azt kérjük, most ne keressenek bennünket, ne hívjanak, ne írjanak, tartsák tiszteletben mélységes gyászunkat, és gondoljanak ránk együttérző szívvel.”