Visszatér A hivatal, ráadásul nem reboottal, hanem folytatással

2024.05.09. 19:37
Minden idők egyik legsikeresebb áldokumentum-sorozata, A hivatal új évaddal tér vissza, ráadásul nem is rebootolják az eredeti szériát, hanem ugyanabban az univerzumban folytatják a showt. Bár az eredeti főszereplők közül senki nem tér vissaz, A Fehér Lótusz sztárja, Sabrina Impacciatore és Domhall Gleeson valószínűleg benne lesz a sorozatban. Az új évad a Peacock-on lesz elérhető, ahol az eredetiek is fent vannak.

A The Office, vagyis magyar címén A hivatal visszatér! Az új sorozatot Domhnall Gleeson és Sabrina Impacciatore főszereplésével a Peacock gyártja majd és már az első részletek ki is derültek a cselekményről. A sorozat ugyanabban az univerzumban játszódik, mint az eredeti – az amerikai verzió, nem az angol –, és a készítők szerint könnyebben eljut a rajongókhoz, miután a streamingen lelt új otthonra. Bár hivatalos címe még nincs, de a Peacock már listázta a készülő produkciói közé – derült ki a Variety szerdai híréből.

A sorozat, amely a korábbi hírek szerint Domhnall Gleesonnal és A fehér lótusz sztárjával, Sabrina Impacciatoréval bővült, egy új szinopszist is kapott, ami az első részleteket jelenti a történetről azóta, hogy tavaly év végén felröppentek a hírek a készülő folytatásról.

Eszerint az újszéria technikailag nem spinoff – tehát egy eredeti szereplőre fókuszáló melléktörténete –, mivel úgy tűnik, hogy nem osztozik egyetlen karakteren sem A hivatal eredeti amerikai változatával, de a hírek szerint ugyanabban az univerzumban játszódik, mint az előző sorozat, és úgy tűnik, hogy ugyanaz a többnyire láthatatlan dokumentumfilmes stáb forgatja, amely az előzőt is.

A dokumentumfilmes stáb, amely megörökítette a Dunder Mifflin scrantoni csapatát, új témát keres, és felfedeznek egy haldokló nagy múltú középnyugati újságot és a kiadóját, amely önkéntes riporterekkel próbálja újraéleszteni azt

– olvasható a logline-ban.

A szinopszis hasonlóságokat mutat egy másik népszerű NBC-s mockumentaryvel (vicces áldokumentumfilm/sorozat), a Városfejlesztési osztállyal, amely szintén a középnyugaton, az Indiana állambeli Pawnee fiktív városában játszódik. A szériát, amelyben Amy Poehler egy túlbuzgó, a városi parkokért felelős önkormányzati alkalmazottat alakított, eredetileg egy ugyanabban az univerzumban játszódó A hivatal-spinoffnak tervezték, amelyben a korábbi sorozat néhány szereplője is feltűnik. Azonban később önálló sorozattá vált, amely nem kapcsolódik A hivatalhoz.

Nem világos, hogy az új sorozatnak lesz-e bármilyen kapcsolata a klasszikus részekkel, vagy csak a dokumentumfilmes stáb koncepciója lesz ugyanaz.

Több mint tíz év telt el azóta, hogy A hivatal utolsó epizódját levetítette az NBC, és a méltán elismert vígjátéksorozat továbbra is egyre népszerűbb, most pedig rajongók új generációit építi a Peacock

– mondta Lisa Katz, az NBC Universal Entertainment elnöke. „A Universal Televisionnel együttműködve és Greg Daniels és Michael Koman kreatív csapatának vezetésével ez az új sorozat, amely a Dunder Mifflin univerzumában játszódik, új karaktereket mutat be egy új környezetben, amely megérett a komikus történetmesélésre: egy napilapnál” – tette hozzá. 

A gyártási munkálatok várhatóan idén júliusban kezdődnek. 

TV helyett streaming

A hivatal amerikai változata a Ricky Gervais és Stephen Merchant által készített azonos című klasszikus brit sorozat alapján készült. A premier 2005-ben volt, a főszerepben Steve Carrell-lel, aki egy scrantoni vállalat kirendeltségének vezetőjét alakította, míg Rainn Wilson, John Krasinski és Jenna Fischer a kirendeltség alkalmazottai közé tartozott.

Greg Daniels, aki az amerikai változatot fejlesztette, a készülő sorozat társalkotója Michael Komannel együtt. Daniels és Koman Gervais és Merchant, Howard Klein, Ben Silverman és Banijay Americas mellett lesz a show executive producere.

Úgy tűnik, hogy az NBC a jövedelmezőbb, lineáris sugárzási helyet kerülve az új sorozat számára a Peacock streaming szolgáltatását választotta otthonául, amely így könnyebbé teheti a kapcsolatokat az eredeti sorozattal. Hiszen A hivatal több mint egy évtizeddel a 2013-as finálé után is népszerű maradt a rajongók körében, és jelenleg a Peacock a streamin-otthona.

A szolgáltatás azzal tartotta a rajongókat a sorozatnál, hogy hosszabb epizódvágásokat adott ki, amelyekbe korábban nem publikált jeleneteket is beillesztettek.