Meghalt a Grease sztárja

2024.05.08. 10:51
Susan Bruckner május 2-án halt meg floridai otthonában, de családja csak néhány órával ezelőtt közölte a hírt. A színésznő Patty Simcoxot, a jó tanuló, rendes lányt alakította a legendás, Pomádé című filmben. 71 éves volt.

71 éves korában meghalt a Grease egyik szereplője, a Patty Simcoxot alakító Susan Bruckner – írta meg az LBC. Az ikonikus film minden szereplője hozzátett a sikerhez, ezért halála fájdalmas veszteség minden rajongónak. 

A jó kislányok nem menők

A gyönyörű lány Seattle-ben született, és már 18 évesen szépségkirálynő volt, majd 1972-ben ő képviselte Washington államot a Miss America versenyben, ahol be is jutott a döntőbe.

Mielőtt megkapta Patty Simcox karakterét a Grease-ben, már szerepelt a The Brady Bunch Hourban. A Grease után számos televíziós műsorban is lehetett látni, köztük a The Love Boat és a Starsky & Hutch epizódjaiban.

A Bruckner alakította kitűnő tanuló, igazi stréber nem tartozott a Pomádé legmenőbb karakterei közé, de azért volt pár emlékezetes jelenete, például amikor

pomponlányként előadta a Rydell középiskola csatakiáltását,

vagy amikor megpróbált Sandy (Olivia Newton-John) barátnője lenni. 

@olivianewtonjohnvideos “Patty Simcox, the bad seed of Rydell High”. #olivianewtonjohn #onj #dameolivianewtonjohn #grease #sandyolsson #pattysimcox #rizzo #frenchie #marty #jan #pinkladies #susanbuckner #stockardchanning #didiconn #dinahmanoff #jamiedonnelly #summernights #johntravolta #youretheonethatiwant #hopelesslydevotedtoyou #70s #70smovies #70saesthetic #70smusic #70svintage #fy #fyp #foryou #foryoupage @Olivia Newton-John ♬ original sound - Olivia Newton-John Videos

Visszavonult a filmezéstől

Kétségtelen, hogy Susan Bruckner azt a népszerűséget nem tudta megtartani, amit a Grease hozott neki, de ezt nem is bánta annyira. Utolsó filmjét, a Halálos áldást 1981-ben forgatta, és utána már csak pár pillanatra tűnt fel a Rendőrakadémia 6.-ban. Részéről tudatos döntés volt ez a visszalépés, mert gyerekeinek – Adam Josephs és Samantha Mansfield – akart élni,

az anyaság mindennél fontosabb volt számára.

Lánya így búcsúzott tőle: „Szerencsém volt, hogy ilyen édesanyám lehetett, aki mindig mutatta nekem az utat, mostantól pedig angyalként vigyáz rám.”

Susan Bruckner május 2-án Miamiban halt meg, szerettei körében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport