Nyomozást indított a Soproni Rendőrkapitányság a Richter cirkuszban történt baleset miatt

2024.05.06. 13:44
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség a Richter Flórián Cirkuszban szombaton történt baleset ügyében.

Eljárást indított a Soproni Rendőrkapitányság a szombaton történt cirkuszbaleset ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Az eljárást ismeretlen tettes ellen indították meg – írta az Indexnek a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Mint arról beszámoltunk, baleset történt a Richter Flórián Cirkusz szombat délutáni előadásán, a Flying Henríquez légtornászcsoport műsorszáma alatt, amikor az egyik artista elvétett egy mozdulatot, és a mélybe zuhant. A védőhálóra zuhant férfi nem sérült meg, azonban a hálót tartó egyik oszlop a nézőtérre dőlt a terheléstől, és eltalálta az egyik vendég fejét. A balesetet szenvedett középkorú férfit életveszélyes állapotban, eszméletlenül szállították a győri kórházba. 

A cirkusz belső vizsgálatot indított. A balesetről szombaton a Facebookon osztottak meg egy közleményt, amelyben az esetet szerencsétlen balesetnek nevezték, és azt írták, „azonnal mentőt hívtak a balesetet szenvedett férfihez, akinek a szakszerű orvosi ellátása folyamatban van”. A cirkuszigazgató azt mondta, hogy sajnálja a történteket, és lesújtotta őket az, ami történt. Mint azt később az Országos Mentőszolgálat közölte, a férfi súlyos koponyasérülést szenvedett, és egy traumatológiai centrumba szállították.

A balesetet követően több szemtanú is megszólalt, egyikük két gyermekével és férjével csak centikre ült a becsapódó cölöptől. A nő elmondta, hogy védekezni sem lehetett, és ahogy megtörtént a becsapódás, a férfi azonnal lefordult a székről.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport