DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Ideje volt!” – megvan Norris első F1-es győzelme

Egy szerencsés biztonsági autós fázis és a nagyszerű versenytempó hozta meg Lando Norrisnak F1-es karrierjének első futamgyőzelmét a Miami Nagydíjon.

Élete 110. Formula-1-es nagydíján, 15 dobogós eredmény után végre sikerült az, amire nagyon sok ideje vár a McLaren brit pilótája – Lando Norris nyerte a Miami Nagydíjat, ezzel megszerezte karrierje első F1-es futamgyőzelmét. A versenyző az ötödik rajtpozícióból indulva kihasználta a tökéletes időben érkező biztonsági autós fázist, majd maga mögött tartotta és bő hét és fél tizedmásodperces előnyt épített ki a mögötte befutó Max Verstappen előtt.

„Ideje volt…” – kezdte értékelését a leintés után Norris. „Micsoda futam volt! Régóta várok erre és végre sikerült, nagyon boldog vagyok. Végre sikerült a csapatomért is összehozni. Hosszú nap volt, kemény versenyt futottunk, de végre én vagyok a csúcson.”

Norris tempója a futam legelejétől kezdve nagyon erősnek bizonyult, ez pedig a biztonsági autós fázis után is meglátszott, Verstappen ma közel sem állt a diadalhoz.



„Az egész hétvége jól alakult, csak néhány dolog akadályozott minket. Már pénteken tudtam, hogy megvan a tempónk, de becsúszott itt-ott egy-egy hiba, ma viszont sikerült mindent tökéletesen összeraknunk. Megvolt a megfelelő stratégia, kifizetődtek a döntéseink, úgyhogy köszönöm a McLarennek.

A McLarennel az év elején hosszabbító pilóta a csapatának ajánlotta első futamgyőzelmét.

„Mit is mondjak nekik? Borzasztó büszke vagyok. Nagyon sok ember kételkedett bennem, sokat hibáztam az elmúlt öt évben, de ma minden összejött, ezt a csapatomért tettem. Maradok a McLarennél, mert hiszek bennük” – mondta a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: