DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Norris tempója és győzelme "nagyon jó jel" – Piastri

A McLaren-pilóta ugyan pont nélkül, de pozitívumokkal távozott a futamról. Örül Norris sikerének, és várja, hogy megkapja a teljes fejlesztési csomagot.

Oscar Piastri tizenharmadikként futott be a Miami Nagydíjon, miután a verseny utolsó harmadában összeért Carlos Sainzcal, így bokszkiállásra kényszerült. Az ausztrál tehát pont nélkül zárt, de igyekezett meglátni a dolgok jó oldalát a futamot követően, főleg úgy, hogy a csapattárs Lando Norris most aratta első F1-es sikerét:

„Persze, természetesen…nagyon sok pozitívum volt ma” – kezdte futamot követő interjúját Piastri a Formula.hu jelenlétében. „Mindkettőnknek nagyon erős volt az autója, Lando meg tudta nyerni a versenyt tempóból. El tudott húzni Maxtől a biztonsági autót követően, ami egy nagyon bátorító jel.”



„Ő és az egész csapat megérdemelte a győzelmet. Az elmúlt 12 hónapban ezért a pillanatért dolgoztunk, és Lando számára már ideje volt ennek, úgyhogy boldog vagyok miatta” – mondta a McLaren-pilóta, akihez hasonlóan a dobogón végző Max Verstappen és Charles Leclerc is méltatta az F1 114. futamgyőztesét.

Ezt követően Piastri kérdésre válaszolva annyit mondott mosolyogva, hogy „reméli”, hogy ő lesz a kővetkező győztes a királykategóriában. A fejlesztések kapcsán pedig annyit tett hozzá, hogy a saját „félig” fejlesztett autója is nagyon jól működött, így izgatottan várja az imolai hétvégét.

De milyen volt Piastri versenye?

Az ausztrál ezután saját versenyére is kitért, amely során a Red Bull hollandjának bokszkiállását követően vezette is a futamot: „Boldog voltam a rajtommal, majd meg tudtam előzni Leclerc-t is. Erre nem számítottunk a verseny előtt, úgyhogy ott nagyon örültem. Egészen jól tudtam őt magam mögött tartani, de a biztonsági autó időzítése nem volt a legjobb.”

Piastri vesztét a Sainz elleni csatában megsérült első szárny okozta, amelyet az esetet követően ki kellett cserélni. Ezt követően az ausztrál ugyan megfutotta a verseny leggyorsabb körét, de a pontszerzésre nem volt valós esélye. Mindezek ellenére a fiatal pilótának még nem volt lehetősége az interjú előtt megnézni az esetet, így nem is próbált arról beszélni, hogy ki lehetett a hibás az incidens során.

Csak egy rosszabb hétvége volt Kína Piastri számára

Az ausztrált a csapata és saját versenytempójának javulása kapcsán is faggatták: „Számomra Kína egy furcsa alkalom volt. Nagyon boldog vagyok az előrelépéssel, amit az előző szezonhoz képest tettem meg. Úgyhogy Kína rosszabb volt, mint a többi verseny, ma pedig nagyon jól mentem a közepessel.”

„Ilyen körülmények között, ezen a pályán a mai tempó nem volt várható. Nem egészen értjük, hogy hogyan, bizonyos napokon nagyon változott, de a tény, hogy tempóból tudunk versenyt nyerni egy nagyon jó jel a szezon további részére.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: