A MÁV idén is bevezeti az előszezoni balatoni menetrendet

2024.05.04. 13:17
A MÁV bejelentette, hogy idén is lesz előszezoni mentrend a Balaton-partra közlekedő járatok esetében. Ez azt jelenti, hogy május 13-tól sűrűbben és több kocsival közlekednek a vonatok, ráadásul bővülő kerékpárszállítási lehetsőggel.

A MÁV-VOLÁN-csoport idén is megnyújtja a balatoni szezont, így május 13-tól bevezetik az úgynevezett előszezoni menetrendet. Az azt jelenti, hogy jóval többen, több időpontban és kényelmesebben juthatnak el a Balatonhoz. 

A sűrűbb menetrend mellett növelik a kerékpárszállítási kapacitásokat is. A vasúttársaság előszezoni szolgáltatásait támogatja az is, hogy a Volánbusz ütemes menetrenddel biztosítja Zala és Veszprém vármegyékben a regionális és távolsági kapcsolatokat, az elmúlt két évben pedig több tucat új autóbuszt állított forgalomba a balatoni és környéki viszonylatokon.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a balatoni elő- és utószezoni, illetve nyári forgalomra minden évben több vonattal, ezáltal gyakoribb közlekedéssel, valamint többletszolgáltatásokkal készülnek. Emlékeztettek, hogy tavalyelőtt és tavaly is a teljes szezonban mintegy 3 millióan vették igénybe csak a balatoni járatokat.

Az idei előszezoni menetrend május 13-tól június 21-ig tart. Jelentették, hogy a part menti nagyobb települések az alapütemű, átlagosan óránként járó vonatok mellett további járatokkal is elérhetővé válnak. Bővülnek a kerékpárszállítási lehetőségek, több IC-kocsi és motorvonat áll forgalomba, ezáltal a kora tavaszi időszakhoz képest több férőhely áll az utasok rendelkezésére.

A MÁV a balatoni állomások arculatára is kiemelt figyelmet fordít. Idén is nagy odafigyeléssel kezelik az általános tisztaság fenntartását, virágok ültetését és azok gondozását. Az elmúlt időszakban több ezer dísznövényt telepítettek.