Métereket repült az autójával, majd ízesen káromkodott a kőbányai sofőr

2024.05.04. 09:09
Még 2021-ben készült az a felvétel, amin egy autós hatalmas sebességgel felfut egy kőbányai sávelválasztó zöld felületre, amely megdobja a járművet és a tükröt kidöntve repül métereket, majd landul a földön. A felvételt készítő sofőr szerint a vétkes ezután a kocsijában maradt és percekig üvöltve káromkodott, de baja nem történt. A vezetésoktató szerint a baleset elkerülhető lett volna.

A Budapesti Autósok Közössége (BAK) tett közzé felületén egy olyan videót, amely még 2021-ben készült Kőbányán, és azt ábrázolja, ahogy egy sofőr balról próbál besorolni egy szabályosan haladó jármű elé nagy sebességgel, de a sávelválasztó zöld felület útjába áll. Az autós teljes gázzal felszalad a zöld felületre, amelytől métereket repül az autója és kidönti a kanyar belátására kihelyezett tükröt is.

A videót készítő autós csak pár napja osztotta meg a felvételt, azt vette át a BAK és az RTL Híradó, akik meg is szólaltatták a férfit:

Ez érdekes volt, mert egy Fittipaldi volt a srác, egyszerűen kinőtt a betonból, olyan sebességgel érkezett meg mögém, csak hát ott volt a tükör, meg ott volt a sávelválasztó zöld felület

– nyilatkozta. Hozzátette, hogy a harmincas évei elején járó férfi ezután az autójában maradt és „gyakorlatilag ízes anyanyelvünk minden egyes létező trágár szavát kitolta”. Miltner András vezetésoktató szerint jó előre láthatta volna a sofőr, hogy a rossz sávban van és bőven meg tudott volna állni. Viszont a vétkes rosszul mérte fel a távolságokat és rosszul is döntött.

A videó végén még egy szabálytalanságot mutatnak, amelyen Tatabánya egyik kereszteződésében egy kék autó a stoptáblánál várakozó sort a szembesávban, a zebrán előzi meg.