DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Hozzuk össze!” – Russell Verstappen érkezéséről

„A legjobbak ellen akarok versenyezni” – jelentette ki a brit, aki örülne, ha az F1-es világbajnok lenne a csapattársa a Mercedesnél.

Bár Max Verstappen a Miami Nagydíj nulladik napján is újfent kiemelte, hogy egyelőre nem fontolgatja a Red Bulltól való távozását, és az esetleges döntésében sem a pénz fog szerepet játszani, hanem a teljesítmény, nem akarnak múlni a Mercedesszel kapcsolatos pletykák. Az elmúlt napokban felröppentek olyan hírek, hogy az Ezüst Nyilak gigafizetéssel próbálnák meg átcsábítani a hollandot.

De mit szól ehhez vajon George Russell, aki így a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton után újfent egy sokszoros világbajnokot kapna meg maga mellé csapattársnak? A fiatal brit ismét hangsúlyozta, hogy ő örömmel venné Verstappent a kollégájának:

f1-russell-verstappen



„Benne lennék” – idézi Russellt a RacingNews365.com portál. „2022-ben csatlakozni a Mercedeshez Lewis legendás évei és győzelmei után mindenkinek nagy feladat volt, beugrani egy olyan csapatba, ahol olyan régóta versenyez.”

„Hiszek magamban és abban, hogy a legjobbak ellen kell versenyezned ugyanabban a versenygépben, és megmutatnod, mit tudsz. Úgy érzem, hogy miután Lewis volt a csapattársam az utóbbi három évben, aki egy pokoli csapattárs volt és minden egyes héten hajtottuk egymást, szerintem kimondhatjuk, hogy szívesen látnám Maxot is. A legjobbak ellen akarok versenyezni, szóval igen, valósítsuk meg ezt.”

Russell azt is elárulta, hogy nem fogja befolyásolni a döntésben a Mercedest és annak csapatfőnökét, Toto Wolffot: „Nem kell kikérnie a véleményemet, világossá tettem, hogy bárkit szívesen látok. Ha lehetőséged van leigazolni olyasvalakit, mint Max, akkor rá kell próbálnod, és megtiszteltetésnek érzem, hogy Lewis csapattársa lehetek, aki statisztikailag minden idők legjobbja, és hétről hétre harcolok vele. Ha lehetőségem lenne olyasvalakivel is megtenni ezt, mint Max, az nagyszerű lenne személy szerint nekem, mert hiszek magamban és a képességeimben.”

„A Mercedes számára ez egy hosszú távú projekt. 2026-ban jönnek a nagy szabályváltozások, és fontos, hogy harmónia legyen 2025 és 2026 között. De végső soron ez 2000 emberen múlik a gyárban a motor- és a karosszériarészleg között, valamint az érkező új üzemanyag is nagy különbséget fog jelenteni. De mint mondtam: ha le tudod igazolni Maxot, melyik csapat ne tenne így?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: