Elképesztő fordítás a német sztárcsapattól, kilencgólos hátrányt dolgozott le a BL-ben

GettyImages-2150576920
2024.05.03. 09:36
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a THW Kiel az első mérkőzésen összeszedett kilencgólos hátrányát hazai pályán ledolgozta, 31–21-re verte meg a Montpelliert, és bejutott a kölni négyes döntőbe. Utolsóként pedig a Barcelona biztosította helyét a legjobb négy között.

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán a Telekom Veszprém nem járt sikerrel Dániában, és az első mérkőzésen kiharcolt minimális, egygólos előnyét nem tartotta meg az Aalborg ellen, 33–28-as veresége pedig azt jelentette, hogy a negyeddöntőben búcsúzott a bakonyi csapat. Ugyanazon a játéknapon, a Magdeburg–Kielce-negyeddöntőn hétméteresek döntöttek a továbbjutásról, amely előbbi csapat sikerét hozta.

Csütörtökön újabb két negyeddöntőre került sor, előbb a THW Kiel–Montpellier-párharcra, amelynek első felvonását meglepetésre a francia csapat nyerte, méghozzá kilenc góllal. A visszavágón hamar elkezdte ledolgozni hátrányát a német csapat, a félidőben már ötgólos előnyben volt, amelyet a második 30 percben további 14 szerzett góllal toldott meg, miközben a Montpellier csak öt alkalommal volt eredményes. 

Az utolsó 17 percben mindössze két gólt dobott a francia csapat, a Kiel 31–21-es győzelmének köszönhetően ledolgozta tetemes hátrányát, és bejutott a kölni négyes döntőbe.

Az utolsó negyeddöntőn a Barcelona könnyen menedzselte az első mérkőzésen kiharcolt nyolcgólos előnyét a PSG-vel szemben, hazai környezetben is jobbnak bizonyultak a katalánok, amellyel eldőlt, hogy a szezon végén visszavonuló Nikola Karabatic utolsó mérkőzését játszotta a legmagasabb szinten. 

A június elején esedékes, kölni négyes döntőben így a Kiel, a Magdeburg, az Aalborg és a Barcelona küzdhet a végső győzelemért. 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

  • THW Kiel–Montpellier 31–21 (17–12)

Továbbjutott: a Kiel, 61–60-nal

  • Barcelona–PSG 32–31 (17–12)

Továbbjutott: a Barcelona, 62–53-mal

A sorozat négyes döntőjének sorsolását  május 7-én 17 órától (a nőivel  együtt) rendezik meg Budapesten, a Sport TV stúdiójában. A végjátékot június 8–9-én rendezik meg Kölnben, a Lanxess Arénában.

(Borítókép: Getty Images)