Index-infó: Ezekben a kerületekben indít még polgármesterjelöltet a Tisza Párt

2024.05.02. 19:08
Az Index információi szerint a 18. kerületen kívül még további három kerületben indít polgármesterjelöltet a Tisza Párt.

Mint megírtuk, a Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint felvette az ajánlóíveket a Tisza Párt 18. kerületi polgármesterjelöltje. Balogh Balázs május 2-án vette át az ajánlóíveket. A hírre Karácsony Gergely főpolgármester is reagált.

Az Index információi szerint a Tisza Párt a III., a VII. és a XI. kerületben is indít polgármesterjelöltet. Lapunk úgy tudja, hogy a VII. kerületben a Tisza Párt Lajos Bélát, a Színes Erzsébetváros képviselőjelöltjét indítaná, akik korábban Vitézy Dávid főpolgármester-jelölttel kölcsönösen támogatták egymást.

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a XI. kerületben Orbán Árpád Istvánt indítaná polgármesternek a Tisza Párt, aki május 2-án átvette az ajánlóíveket.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke május elsején Sümegen, egy kampányrendezvényen arról beszélt, ahhoz már nincs elég idejük, hogy főpolgármester-jelöltet indítsanak és többséget szerezzenek a közgyűlésben, azt viszont megtehetik, hogy fővárosi listát állítanak, amelyhez legalább három kerületben kell polgármesterjelöltet indítaniuk.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta: „Velem Budapest érdekében csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. Ez a Tisza Pártra is érvényes. Tartom, amit mondtam Magyar Péterről: aki le akarja bontani a NER-t, az végső soron használ Budapestnek”.

a NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban. Nem kellene visszarakni azokat a téglákat, amiket a budapestiek már kiütöttek a falból. A 18. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti. A vele szemben való indulás egy helyben ismeretlen jelölttel nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgálja

– fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony Gergely végül megjegyezte: „Az ellenzéknek szüksége van új energiákra, de a pártépítés, még az ellenzéki pártok építése sem mehet a szabad önkormányzatok és helyi közösségek rovására. Ha ezt az egyes pártvezetők nem is értik, tudom, a budapestiek érteni fogják.”