Valóban csalódás a Veszprém BL-búcsúja, vagy ez volt a papírforma?

veszprém
2024.05.02. 14:46
Rögzítsük a tényeket: a Telekom Veszprém a hazai egygólos sikerét követően Dániában 33–28-ra kikapott az Aalborgtól szerdán, így egymást követő második évben marad le a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjéről.

Sokan csalódásként élték meg a veszprémi BL-búcsút, mivel az elmúlt hetekben sokfelé hangoztatták, hogy ez a mostani keret a végső győzelemre is esélyes lehet.

Kíváncsiak voltunk a korábban a férfi és a női válogatottat is irányító, a veszprémi klubot 2007 és 2012 között irányító Mocsai Lajos véleményére.

Úgy gondolom, hogy céltudatos építkezés zajlik Veszprémben, viszont a sok változás nem feltétlenül azonnal hoz eredményt, idő kell az összeszokáshoz. Az idény előtt úgy véltem, hogy ebben a kiírásban a csapat magabiztos játékkal mehet el a négyes döntőig, amelynek az egyik esélyese lehet

– felelte kérdésünkre a férfiakkal 1986-ban, a nőkkel 2003-ban vb-döntős korábbi kapitány.

Arról is faggattuk a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökét, hogy változott-e a véleménye a negyeddöntős párharc előtt az Aalborg és a Veszprém idénybeli teljesítményét látva.

„A Veszprém szépen építkezett a szezon során, egyre magabiztosabban játszott, ebben most jött egy kisebb megtorpanás, de ezt kívülről nem tudom megítélni, belülről kell megtalálni erre a megoldást” – válaszolta a női csapattal Európa-bajnok és olimpiai finalista Mocsai.

De lehet-e jó alap ez az idény arra, hogy a jövőt illetően bizakodó lehessen a veszprémi szurkolótábor?

„Az elmúlt hónapok javulása, lásd a Szeged elleni mérkőzéseket, jó alapot jelenthet a jövőt illetően. Én jelenleg külföldön tartózkodom, így csak az első mérkőzésről tudok véleményt mondani. Akkor a védekezésbeli hibák jelentették a gondot, azon a területen kellett volna sokkal jobban teljesíteni, és akkor több góllal nyerhetett volna a magyar csapat. Meg kell keresni az okokat, mi miatt következett be a hirtelen visszaesés” – tette hozzá.

A dán csapat mellett a címvédő német Magdeburg is készülhet már a június 8–9-i kölni négyes döntőre, miután lengyelországi, egygólos vereségét követően otthon kettővel verte a tavalyi finalista Kielcét.

A másik két párharcban csütörtökön rendezték a visszavágót, a Barcelona kettős sikerrel búcsúztatta a PSG-t, a Kiel pedig kilencgólos hátrányból fordított a Montpellier ellen.

KÉZILABDA
Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágó
Aalborg Handbold (dán)–Telekom Veszprém 33–28 (18–14)
Továbbjutott: az Aalborg 64–60-as összesítéssel.

A sorozat négyes döntőjének sorsolását május 7-én, 17 órától (a nőivel együtt) rendezik meg Budapesten, a Sport TV stúdiójában. A végjátékot június 8–9-én rendezik meg Kölnben, a Lanxess Arénában.

(Borítókép: MTI / Vasvári Tamás)