A szakértő elárulta, milyen volt III. Károly visszatérése

2024.05.02. 06:34
Rákkezelése óta szerdán volt III. Károly brit király első nyilvános szereplése. Egy testbeszédszakértő megvizsgálta az egyik londoni egészségügyi intézményben látogatást tevő király minden egyes mozzanatát, s arra a megállapításra jutott, hogy a király jól van, s örül annak, hogy újra dolgozhat.

Szerdán volt III. Károly király első munkanapja, miután a rákdiagnózisát követően pihenőre küldték orvosai. Ugyan a betegségből még nem gyógyult ki, az elmúlt időszakban sokat javult az állapota, így orvosai megengedték, hogy visszatérjen hivatali feladatai ellátásához.

A király első útja egy rákbetegségekre specializálódó londoni egészségügyi intézménybe vezetett csütörtökön, ahol megismerkedett a legújabb kezelésekkel, és beszélgetett az úttörő ellátást nyújtó személyzettel.

Amikor a rákbetegséggel küzdő király állapota felől érdeklődtek, akkor Károly egy mosoly kíséretében kijelentette, hogy jól van.

Hogy valóban így van-e, azt egy testbeszédszakértő is megvizsgálta a Mirror beszámolója szerint. Darren Stanton szerint a király felemelte a fejét, ami azt mutatta, jól érzi magát, és örül, hogy újra akcióba léphet. Úgy állapította meg, hogy Károly király nyugodtnak tűnt visszatérésekor, és egyértelmű, hogy jól érzi magát.

Jó hangulatban volt, és nagyon magabiztosnak tűnt. Fejét magasra tartotta, vállait hátrahajtotta, ami azt mutatja, hogy erősnek érezte magát, és készen áll arra, hogy odaadja magát. A mosolya őszinte volt, és nyilvánvaló, hogy boldog volt, amiért kint lehet és találkozhat az emberekkel

– állapította meg a szakértő.

Elmondása szerint Károly összeszedettnek tűnt és az volt a vágya, hogy büszkévé tegye az embereket. „A király testbeszéde végig következetes volt, és azt mondta nekünk, hogy ő irányít, és élvezi a visszatérés minden pillanatát. Erős, elkötelezett szemkontaktust teremtett Kamillával és a nyilvánossággal. Összességében Károly nagyon magabiztosnak és határozottnak tűnik visszatérésekor” – fejtette ki Stanton.

A szakértő a királyné testbeszédét is vizsgálat alá vetette. Úgy állapította meg, hogy Kamilla érzelmileg egy hullámhosszon volt Károllyal. Megítélése szerint Kamilla testtartása azt sugallta, hogy magabiztosnak és boldognak érzi magát, amiért támogathatja férjét. Szerinte a királyné elégedettnek tűnt és örült, hogy ott lehet a király mellett.

Megszólalt David Probert, a házigazda intézmény vezérigazgatója is, aki elmondta: III. Károly tele volt energiával, nagyon pozitívan állt hozzájuk, és mint mindig, hihetetlenül lelkes volt.