DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Bejelentve: Adrian Newey elhagyja a Red Bullt

Megérkezett a hivatalos bejelentés, itt az újabb átigazolási bomba: Adrian Newey 2025 első negyedévében távozik a Red Bulltól.

Ahogy arról nemrég a Formula.hu saját forrásai alapján beszámolt, Adrian Newey nem tölti ki a 2025 végéig érvényes szerződését a Red Bullnál, hanem él a kilépési jogával, és 2025 első negyedévében elköszön az energiaitalos alakulattól.

A Red Bull tájékoztatása szerint Newey visszalép az F1-es autó tervezési munkálataitól, a 2025-ös év elejéig pedig a Red Bull első hiperautójának a tervezésére, az RB17-re fog fókuszálni. 

f1-redbull-newey



Newey a Red Bullhoz való 2006-os csatlakozása óta elképesztő sikereket ért el az F1-ben, hét egyéni, valamint hat konstruktőri bajnoki címet ünnepelhetett. Összességében 118 futamgyőzelem és 101 pole pozíciót szereztek az általa megálmodott versenygépek – beleértve a Toro Rosso 2008-as monzai rajtelsőségét és futamgyőzelmét is.

Közben az érintett is megszólalt a távozásával kapcsolatban, Newey nyilatkozatát ide, Christian Horner Red Bull-csapatfőnök szavait pedig ide kattintva olvashatjátok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: