Pont került a negyedszázada húzódó diszkós gyilkosság végére

2024.05.01. 06:23
Ítélet született a hírhedt diszkós gyilkosság ügyében. A kecskeméti diszkós kidobók nem jogerősen 13 és fél év fegyházbüntetést kaptak, amiért az egykori Silver nevű szórakozóhelyről kivezettek, megvertek és – a gyilkosságot balesetnek álcázva – a sínekre fektettek egy fiatal férfit csaknem negyed évszázaddal ezelőtt.

A tragédia után csaknem negyed évszázaddal a diszkós gyilkosságként hírhedtté vált büntetőügy a záró mozzanatához érkezett kedd reggel a Kecskeméti Törvényszéken. Nem jogerősen 13 és fél év fegyházra ítélték az egykori Silver nevű szórakozóhely kidobóit, akik az ott bulizó Gulyás Jánost halára verték – írja a Blikk.

A biztonsági őrök kivezették ittassága miatt az akkor 23 éves fiatalembert, nem sokkal a halála előtt.

Eközben ököllel bántalmazták, valamint egy viperával is többször megütötték – amely miatt a koponyája is betört – a vád szerint. A gyilkosságot balesetnek álcázva végül a sínekre fektették, a holttestét 2000. október 1-jén találták meg, és hiába merült fel rengeteg gyanús körülmény, a hatóságok először vonatgázolásként zárták le az ügyet.

A feltételezett gyilkosokat – akiket az egykori főnökük dobhatott fel – két éve fogták el.

Gulyás Jánosné Erzsébet, Gulyás János édesanyja 24 éve veszítette el a fiát, de sokáig senki nem hitte el neki, hogy gyermeke nem baleset áldozata lett, hanem megölték.

A fiú édesanyja is megjelent a tárgyaláson

Korábban betegségei miatt személyesen nem tudott megjelenni a bíróságon a fiát elvesztő Gulyás Jánosné, 24 éve várta a pillanatot, hogy fia gyilkosainak szemébe nézhessen. A mostani tárgyalásra sikerült összeszednie minden erejét.

Szerettem volna a szemükbe nézni, de elég hátul ültünk, így alig láttam rájuk. Életem végéig bánni fogom, hogy nem tettem fel nekik azt a kérdést, hogy az én fiam mégis mit ártott nekik, amiért szabályosan kivégezték szegényt?!

– fogalmazott az idős asszony a lapnak.

„Soha nem bántott senkit, mindenkinek csak segített, ezek a vadállatok mégis kegyetlen módon ütötték-verték a fiamat, még akkor is, amikor már jártányi ereje sem maradt. Az agyonvert testét aztán vonszolták a sínekre. Nem tudom, hogy a Jóisten miért büntette ilyen kegyetlen halállal. Hónapokig rémálmokkal küzdöttem, miután megismertem a részleteket a gyilkosságról. Amíg élek, nem fogom elfelejteni” – tette hozzá Gulyás Jánosné.

A vádlottak beismerés esetén 10 év fegyházat kaphattak volna az előkészítő ülésen, azonban tagadták a gyilkosságot. Az elítéltek legkorábban a büntetésük négyötöd részének letöltése után szabadulhatnak feltételesen.