Négy amerikai rendőr vesztette életét egy lövöldözésben

GettyImages-2150257149
2024.04.30. 08:44
Példátlan támadás történt az egyesült államokbeli Charlotte-ban, amikor a rendőrség egyik munkacsoportja illegális fegyvertartás gyanúja miatt vonult ki. Az intézkedés során tűzharc alakult ki, melynek következtében a rendőrség négy munkatársa meghalt. A támadót a helyszínen lelőtték.

Négy rendőr – köztük egy marsallhelyettes és két helyi alakulat tisztje – vesztette életét egy lövöldözésben, miközben megpróbáltak végrehajtani egy parancsot az észak-karolinai Charlotte-ban – írja a CNN.

Johnny Jennings helyi rendőrfőnök hétfő esti sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy összesen nyolc rendfenntartót lőttek le az incidensben. Elmondása szerint a lövöldözés a 32 éves rendészeti pályafutásának egyik legtragikusabb eseménye.

Beszámolója szerint a lövöldözés a Galway Drive 5000-es háztömbjében bontakozott ki, miután a hatóságok egyik munkacsoportja kivonult egy lőfegyver illegális birtoklásával vádolt férfihoz. Kiérkezésük után a rendőrökre egy nagy erejű puskából adtak le lövéseket. A támadást a hatóságok is viszonozták, így tűzharc alakult ki. A lövöldözésben sikerült eltalálni a gyanúsítottat, aki a ház előterében életét vesztette.

A támadás következtében hárman a helyszínen haltak meg, további egy rendőr a kórházba szállítását követően vesztette életét. Négy rendőrt jelenleg is kórházban ápolnak, egyikük állapota kritikus.

A rendőrség tájékoztatása szerint még a nyomozás elején tartanak, így rengeteg a megválaszolatlan kérdés, de ígéretet tettek, hogy a nyomozásban minden kérdésre megtalálják a választ.

(Borítókép: 3 amerikai marsall meghalt Charlotte észak-karolinai Kelet-Carolina Egyesült Államokban 2024. április 29-én. Fotó: Peter Zay / Anadolu / Getty Images)

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport