Néhány órás lezárásokra kell számítani a héten Budapest nagytakarítása alatt

2024.04.22. 19:23
Hétfőtől péntekig tartják az úgynevezett nagytakarítást Budapesten, melynek következtében néhány órás lezárásokkal kell számolni a fővárosi közlekedésben.

A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója arról tájékoztatta a lakosságot, hogy Budapest közterületeinek tavaszi nagytakarítása keretében a héten a következő éjszakai köztisztasági munkákat végzik el:

  • Április 22–26. (hétfő–péntek): 23:30 és 4:30 között a Váralagút meleg vizes, környezetkímélő tisztítószeres, kézi és gépi mosását végzik az alagút ideiglenes, néhány órás zárása mellett. A munkálatok az éjszakai buszjáratokat nem érintik, azok a megszokott útvonalon és menetrendben közlekednek.
  • Április 24. (szerda): 23:30-tól a városligeti Zielinski hidat, 23:30 és 4:30 között a Lánchidat mossák.
  • Április 25. (csütörtök): 23:30-tól 4:30-ig a Szabadság hidat ideiglenes, néhány órás lezárás mellett tisztítják meg.

A munkák részei az éves, előre tervezett köztisztasági feladatoknak, melyeket az FKF tavasszal és ősszel végez környezetkímélő tisztítószerrel, nagynyomású, vizes technológiával Budapest kiemelt forgalmú hídjain.

A Budapesti Közművek arra kéri a gépjárművezetőket, és különösen a kerékpárosokat, hogy a jelzett éjszakai időszakokban a Váralagút és a Szabadság híd helyett úti céljuk eléréséhez válasszanak más útvonalat – írja közleményében az FKF Köztisztasági Divíziója.