Iskolának ütközött, és átütötte a falat egy autó

GettyImages-2148001739
2024.04.22. 16:52
Egy gépjármű női sofőrje eddig tisztázatlan okok miatt elvesztette uralmát járműve felett, majd nekiütközött egy iskola épületének Liverpoolban. A baleset a reggeli órákban történt, így több szülő is szemtanúja volt. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. Súlyos személyi sérülés nem történt.

Az összes diákot hazaküldték az egyik liverpooli általános iskolából, miután egy autó nekiütközött az iskola épületének – közölte a Mirror.

A helyszínen készült képek alapján jól látható, hogy az ütközés során a gépjármű átütötte az iskola falát, majd az épület egyik helyiségének a kellős közepén állt meg, miközben körülötte mindenhol tégladarabok és romok figyelhetők meg.

A baleset hétfő reggel történt helyi idő szerint 8 óra 30 perckor a Heyworth úton található Beacon Church of England Általános Iskolában, éppen akkor, amikor a szülők iskolába vitték gyerekeiket.

A balesetet követően a tanulókat azonnal kimenekítették épületből, nem sokkal később pedig hazaengedték őket. A helyszínre rendőrök, mentők és tűzoltóautók siettek, a területet azonnal rendőrségi kordonnal zárták le.

A rendőrség tájékoztatása szerint az autó női vezetőjét a baleset után a helyszínen vonták vizsgálat alá. A jármű egyik utasa könnyű sérülést szenvedett – tették hozzá. A hatóságok tájékoztatása szerint más személyi sérülés nem történt, a gyerekek az ominózus pillanatban nem tartózkodtak a baleset helyszínén.

Az épületben felmérik az esetleges szerkezeti sérüléseket. Az iskola a nap hátralévő részében zárva lesz, útlezárások vannak érvényben. Kérjük, kerülje el a területet

– írta közleményében a rendőrség.

Az iskolában 2 és 11 év közötti gyerekeket tanítanak. A szülők teljesen ledöbbentek az incidens miatt, különösen mivel többen is szemtanúi voltak, amikor reggel megérkeztek gyerekükkel az intézménybe.

A balesetet követően a közösségi médiában azonnal megérkeztek az első reakciók.

A lányom itt tanít, és mindannyian sokkot kaptunk a történtek miatt.

– írta egy nő az X-en.

(Borítókép: Rendőrök a baleset helyszínén: 2024. április 22. Fotó:Peter Byrne / PA Images / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport