Összeütközött két autó Budapest Belvárosában

2024.04.22. 15:05
Karambolozott két személyautó Budapest V. kerületében, a Kossuth Lajos utcában, a Semmelweis utca közelében. Hétfő délután több baleset is történt a fővárosban, amely a BKK szerint a tömegközlekedést is nehezítik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést a balesetnél, amelyhez a mentőket is riasztották. A raj áramtalanítja a gépkocsikat.

A karambol helyszínénél forgalmi akadályra lehet számítani – tették hozzá.

A balesettel kapcsolatban kerestük az Országos Mentőszolgálatot, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

A tömegközlekedést is nehezítik a balesetek

Az elmúlt órákban több baleset is történt a fővárosban a Hegyalja út–Erzsébet híd–Kossuth Lajos utca útvonalon, amelyek jelentősen lassítják a közúti forgalmat, például az Astoria közelében – írja közleményében a BKK.

A Kossuth Lajos utcában és a Hegyalja úton a műszaki mentés idején irányonként csak egy sáv járható. Az érintett BKK-járatok mintegy 15 perces késéssel közlekednek. A 178-as autóbusz terelve jár, nem érinti a Naphegy tér megállót.

Április 22-én 14:10 körül baleset történt az V., Kossuth Lajos utcában a Magyar utcánál. Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze. A mentés és a helyszínelés idején mindkét irányban csak a buszsávot használhatják az autósok. Az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 107-es, a 108E, a 110-es, a 112-es és a 133E autóbuszok 15 perces késéssel közlekednek.

Nem sokkal később ugyancsak baleset történt az Erzsébet hídon, illetve a Hegyalja úton a Sánc utcánál. A Hegyalja úton a balesetben kidöntöttek egy jelzőlámpa-oszlopot. A 178-as autóbuszok rövidített útvonalon járnak, nem hajtanak be a Naphegy téri végállomásra.

Jelenleg a hatóságok dolgoznak a balesetek helyszínein, a Budapesti Közlekedési Központ az arra közlekedők türelmét kéri – áll a közleményben.