Megszólalt Völner Pál ügyvédje Magyar Péter hangfelvételéről

ZS 7215
2024.03.26. 16:46
Sem fél évvel, sem három nappal korábban nem értesítette senki arról Völner Pált, hogy nyomozás és titkos megfigyelés zajlik ellene – nyilatkozta Papp Gábor. Völner Pál ügyvédje szerint Magyar Péter hangfelvételét nem lehet értelmezni.

„Sem fél évvel, sem három nappal korábban nem értesítette senki arról Völner Pált, hogy nyomozás és titkos megfigyelés zajlik ellene” – nyilatkozta a 24.hu-nak Völner Pál ügyvédje, Papp Gábor, aki szerint 

ha a volt államtitkár erről tudomást szerzett volna, akkor ezt azonnal jelezte volna az Országgyűlés mentelmi bizottságának, hiszen egy parlamenti képviselő lehallgatását törvény tiltja a mentelmi joga miatt.

„Ezt a büntetőügy tárgyalásán is szóvá tették már” – fűzte hozzá. Az ügyvédje arra is kitért, hogy Völner Pál semmilyen segítséget nem kapott, két és fél éve áll büntetőeljárás alatt. Továbbá a teljes vagyonát zárolták, és szerinte a védekezéshez való jogát is súlyosan korlátozták.

Túl hamar zárták le a nyomozást, nem ellenőrizték a védekezését, fontos tanúkat nem hallgattak meg, köztük Varga Juditot.

Majd leszögezte: szerinte a volt igazságügyi miniszter meghallgatása kulcsfontosságú, ugyanis tárcavezetőként egy olyan hivatali szervezetet vezetett, amelynek esetében neki tudnia kellett róla, ha valami törvénytelen történik.

Völner Pár ügyvédje szerint a hangfelvételt nem is lehet értelmezni, mert az nem derül ki belőle, hogy mit nem hagyott abba a volt államtitkár, és az sem, hogy miről szóltak neki tavasszal.

Ahogy azt az összefoglalónkban írtuk, Magyar Pétert kedden másodszorra is meghallgatta az ügyészség, ezzel párhuzamosan közzé is tette azt a hangfelvételt, amelyen ő és volt felesége, Varga Judit hallható. A korábbi igazságügyi miniszter és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált a fejleményekre. Magyar Péter estére tüntetést hirdetett, és már az idei európai parlamenti választáson történő indulásra készül.

Magyar Péter kedden délelőtt 9 órára ment a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre, az épület bejárata előtt óriási médiaérdeklődés várta, miközben közzétette Facebook- és YouTube-oldalán azt a hangfelvételt, amelyen ő, valamint Varga Judit hallható.

(Borítókép: Völner Pál 2024. január 11-én. Fotó: Szollár Zsófi / Index)