Életét kockáztatva fedez fel különleges, elhagyatott épületeket egy influenszer

CSAK CÍMLAPI
CSAK CÍMLAPI
Vágólapra másolva!
Ramy Awad a TikTok városi felfedező közösségének egyik vezető influenszere, aki akár az életét is kockáztatva készít videókat. Amelyeket azután több mint egymillió ember néz meg. Készített már videót lepukkant épületekről, kórházakról, elhagyatott börtönökről, illetve egyéb furcsa és hátborzongató helyekről. 
Vágólapra másolva!

Awad legnépszerűbb videói olyan helyeket mutatnak be, mint a kegyvesztett felnőttfilmsztár Ron Jeremy 8 millió dolláros kastélya, egy olyan francia kúria, ami valamikor a Titanicon is utazóké volt, a Manicomio di Voghera elmegyógyintézet, Bill Cosby egykori pennsylvaniai otthona és egy állítólagos sorozatgyilkos 1970-es évekbeli lakóautója.

Ramy Awad főállású felfedező Forrás: instagram.com/pimpmycamel

Az elhagyatott helyek felfedezése és dokumentálása mára a megélhetésévé, elsődleges munkájává vált, ami merőben más, mint korábbi szakmája, a repülőgép-karbantartás. Videóit hátborzongató, horrorfilm-szerű zenével párosítja, ezzel pedig még több lájkot, és nézettséget generál.

Azonban ez a hobbiból lett munka közel sem veszélytelen, Ramy elárulta, volt olyan mikor egy machetével kergették ki egy épületből.

"Arra a határozott következtetésre jutottam, hogy az emberek nagyon szeretnek félni, ahogy szeretik a hátborzongató dolgokat is" - mesélte a tiktoker.

Awad szigorúan betartja a városi felfedezés íratlan szabályait, amelyek közé tartozik, hogy soha ne menjen egyedül sehová, ne rongáljon vagy lopjon el semmit az ingatlanokból, és ne hozza nyilvánosságra helyszínek pontos címét. Előfordulhat ugyanis, hogy a terület bejárása veszélyes lehet, és arra is gondolni kell, hogy ha kiadja a pontos címeket, akkor mások esetleg vandalizmust követhetnek el ott.

@pimpmycamel Things ive found exploring abandoned places part two . #abandonedplaces#urbex#scarytiktok#urbanexploring♬ original sound - Lallum the lumpy lion

Követői gyakran figyelmeztetik az influenszert, hogy a túl nagy kíváncsisága egyszer az életébe kerülhet, de a Fox News Digitalnak Awad elmondta, hogy túráit mindig jó előre és alaposan megtervezi, felmérve a lehetséges kockázatokat is.

"A riogatóknak teljesen igazuk van! Egyszer nagyon megsérültem, amikor egy elhagyatott templomra bukkantam. Egy philadelphiai templomban voltam éppen, amikor léptem egyet, szó szerint beomlott alattam a föld! Ha nem tudtam volna megkapaszkodni, több métert zuhantam volna!" - mesélte egyik félelmetes élményét Awad.

Néhányszor már jogi csatározásokba is bonyolódott, mert birtokháborítással vádolták, amikor a kiruccanása előtt nem tudta elérni a kinézett ingatlan tulajdonosát. A kormányzati és állami tulajdonú épületek azonban mindig tiltott területnek számítanak felfedezése során.

@pimpmycamel Craziest things ive found while exploring an abandoned hospital in the south. #FomotionalFinds#backrooms#abandonedplaces#urbex#abandonmentissues#abandonedhospital♬ Out of Her Head (Skit) [From The Film Possibly in Michigan] - Korban Baxter

A főállású felfedező bakancslistáján szerepel még egy kínai vidámpark, japán szellemvárosok és a csernobili atomreaktor.

Forrás: Fox Business