Iskolakezdési támogatással segítik a családokat a DK fővárosi polgármesterei

2023.09.03. 13:26
Az infláció okozta nehézségek az iskolakezdéskor is jelentkeznek, és súlyos terheket rónak a magyar családokra. Ezeken a nehézségeken szeretné átvezetni a budapesti családokat a Demokratikus Koalíció, ezért több tízezer forintos iskolakezdési támogatással és tanszercsomagokkal járulnak hozzá a magyar diákok iskolakezdéséhez.

Budapest több kerületében igyekeznek támogatni a magyar diákok iskolakezdését a DK-s polgármesterek. A DK közleményéből kiderül, minden általuk vezetett kerületben több száz gyerek részesülhetett a támogatásban.

A dr. Kiss László vezette III. kerületben majdnem ezer gyermek kapott egyenként 16 400 forintnyi tanszercsomagot, és összesen 15 millió forintot fordított a kerület a kezdeményezésre. 

A IV. kerület Déri Tibor vezetésével 18 iskola első osztályosainak tette egyszerűbbé az iskolakezdést olyan csomagokkal, amik gyurmát, vízfestéket, vonalzót, újrahasznosított műanyagból készült kulacsot és uzsonnásdobozt tartalmaztak. 

A VII. és a XI. kerületben is segítették az alsó tagozatosok tanévkezdését. Előbbi kerületben Niedermüller Péter vezetése alatt azon családok vehették igénybe a támogatást, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 31 ezer forintot. Utóbbi kerületet Dr. László Imre vezeti, itt a csomagokat jóval a tanév kezdete előtt eljuttatták az alapítványi és egyházi intézményekben tanulókhoz. Mindemellett Újbuda önkormányzata

idén több mint 27 millió forintot szánt a kerületi gyermekek iskolakezdésére.

Cserdiné Németh Angéla és Szaniszló Sándor kerületei sem maradhatnak ki a sorból. Előbbihez tartozik a XV. kerület, ahol 25 ezer forint támogatást osztottak azoknak a családoknak, ahol a gyermek első, kilencedik vagy végzős osztályba lépett.

Utóbbi a XVIII. kerületet vezeti, ahol 15 millió forintot különítettek el az iskolakezdési támogatásokra.

A Demokratikus Koalíció árnyékkormánya arra is felkészült, hogy a kormányváltás után rendszeressé tegye minden család számára a gyermekenkénti 25 ezer forintos iskolakezdési támogatást – fogalmazott közleményében az ellenzéki párt.