Meglepő titok derült ki a Ferrari-film forgatásával kapcsolatban

2023.09.03. 11:21
A Ferrari-film forgatásán hiába voltak ott a korabeli versenyautók, a színészek biztonsági okokból nem vezethették azokat, így a címszereplőt alakító Adam Driver sem ülhetett a volán mögé.

Mint ismert, a film 1957-ben játszódik, amikor Ferrari a csődtől akarja megmenteni autógyárát, miközben fia halálával, a versenypályán pedig a feltörekvő olasz rivális Maseratival próbál megbirkózni. 

Az RTL beszámolója szerint Adam Driver azt is elmesélte a film díszbemutatója előtt, hogy hiába alakította ő az autógyár alapítóját, Enzo Ferrarit, és hiába volt ott a forgatáson a korabeli versenyautó több példánya is, biztosítási okokból nem vezethette ezeket. 

A legfélelmetesebb forgatási nap volt, és a legdrágább tárgyak. Biztosítási okokból nem próbálhattam ki őket

– fogalmazott a színész.

Patrick Dempsey, aki az egyik versenyzőt alakítja, azt mondta: ha az eredetit nem is, a filmben látható másolatot vezette. „A versenyjeleneteknél, főleg az éjszakaiaknál, amikor alig láttunk, de egyre gyorsabban és gyorsabban mentünk, azt kérdeztem magamtól, mi a francot keresek itt? Nem volt védőburkolat körülöttem, ijesztő volt” – tette hozzá.  

A filmben szereplő autók tehát mindegyike csak másolat, a hangjukat viszont az eredeti járművek adták.

Adam Driver amerikai színész legújabb filmjét, a Ferrarit csütörtökön mutatják be a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A színész az elmúlt napokban nemcsak a filmmel kapcsolatos kérdéseket válaszolta meg a sajtónak, hanem beszélt a hollywoodi sztrájkról is.