Kijött a lista, ennyibe kerül majd az elektromos autók töltése a Lidlben

2023.09.03. 10:47
Szeptember 4-től nem lehet ingyenesen tölteni az e-autókat a Lidl áruházak parkolóiban. A Lidl e-charge elnevezésű applikációjától is búcsút vehetünk, helyette három új alternatívát kínál a cégóriás.

Ahogy arról korábban írtunk, nem lesz többé ingyenes az elektromos autók töltése a Lidl áruházak parkolóiban. Szeptember 4-től, három módon vehetik igénybe az elektromos autóval érkezők a töltőállomásokat:

  • a Lidl-alkalmazáson keresztül,
  • a Lidl weboldalán,
  • illetve az úgynevezett roamingmegoldással.

Fontos megjegyezni, ha az alkalmazáson keresztül indítjuk a töltést, jóval kedvezményesebb áron „tankolhatjuk” meg autónkat. Az alkalmazáson indított töltés árai AC-töltőn 149 forint/kWh, DC-töltőn 179 forint/kWh. Ugyanezen töltési módok árai a weboldalról indítva 199 forint/kWh (AC), valamint 229 forint/kWh.

Ezek az árak szeptember 5-től lépnek érvénybe, és a Lidl tájékoztatójából kiderül az is, hogy az alkalmazáson indított töltés 5000 forint értékű töltés után a rendszer automatikusan leáll, de a limit elérését követően újraindítható a töltés – tájékoztat az Infostart.

Az érintettek a Lidl ingyenes töltési lehetőségét elvesztették, de a Penny Market parkolóiban ez a szolgáltatás még mindig elérhető.