Gyermektartást kell fizetniük az ittas vezetőknek Texasban, ha megölnek egy szülőt

2023.09.03. 09:01
Egy új texasi törvény értelmében az elítélt ittas vezetőknek gyermektartást kell fizetniük, ha megölik a gyermek szülőjét vagy gyámját egy képviselőházi törvényjavaslat szerint.

A pénteken hatályba lépett törvény szerint az ittasan elkövetett emberölésért elítélteknek kártérítést kell fizetniük. Az elkövetőnek ezeket a kifizetéseket a gyermek 18 éves koráig vagy a középiskola elvégzéséig kell teljesítenie – áll a jogszabályban.

A bódult állapotban elkövetett emberölés az állami törvények szerint az a személy, aki „közterületen gépjárművet vezet, repülőgépet, vízi járművet vagy vidámparkot üzemeltet, vagy mozgó vidámparkot szerel össze, és ittas állapotban van, és ennek következtében baleset vagy tévedés következtében más halálát okozza”.

Ha valaki azért nem tudja megfizetni a kártérítést, mert börtönben van, akkor a törvény szerint legkésőbb a szabadulásának első évfordulóján kell fizetnie.

A republikánus Greg Abbott kormányzó júniusban írta alá a törvényt. Akkor azt mondta, büszke arra, hogy támogatja a jogszabályt – írja a CNN.