Szijjártó Péter szerint Magyarország éllovasa az autóipari átalakulásnak

2023.09.03. 07:37
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vendégül látta szombaton Vang Csuan-fut, a BYD autóipari vállalat elnökét, akivel áttekintették a vállalat magyarországi működésének tapasztalatait.

A külügyminiszter szerint a BYD a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalata: csak augusztusban több mint 274 ezer elektromos járművet adott el, illetve idén összesen 3 milliót gyárt majd. A BYD az egyik legjelentősebb szereplője az autóipar meghatározó változásainak – adta hírül az MTI.

Szijjártó Péter szombaton Dunakeszin látta vendégül a vállalat tulajdonosát és elnökét, Vang Csuan-fut, akivel áttekintette az autóipar globális átalakulását.

Egyértelműen megállapítottuk, hogy az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország a globális éllovasai közé tartozik. 

– írta.

A miniszter megemlítette: Vang Csuan-fu most éppen egy európai körúton van, ennek keretében látogatott el Dunakeszire is, aminek köszönhetően közösen áttekinthették magyarországi működésük tapasztalatait.

A BYD elnöke örömmel nyugtázta, hogy egyre több magyar város utcáit róják vállalatai elektromos buszai – zárta Szijjártó Péter.