Karácsony Gergely: Szánalmassági világrekordot állított fel a Metropol nevű szennylap

2023.09.02. 19:53
A Metropol című lap indított egy fotópályázatot, amivel fel szerették volna hívni a figyelmet a budapesti gyomokra, valamint a főpolgármester alkalmatlanságára. Véget is ért a pályázat, kihirdették a győztest, de utóbb kiderült, hogy fideszes önkormányzati területen készült a győztes kép. Karácsony Gergely szerint egy ekkora városban biztosan lesz gaz.

Korábban a Metropol című ingyenes lap fotópályázatot hirdetett Budapest, a gyomok fővárosa! címmel, amelynek a fődíja 150 ezer forintnyi Auchan-utalvány volt, míg a második helyezett 75 ezer, a harmadik pedig 50 ezer forintnyi utalványt kapott.

A kezdeményezés nem titkolt célja az volt, hogy felhívja a főváros vezetésének figyelmét a budapesti gyomokra. 

Az első helyezett képen látható a gaz, a háttérben pedig az atlétikai vb stadionja.

Szimbóluma lehetne ez a kép a mai fővárosi vezetésnek: az egész világot várjuk Budapestre, egy csillogó-villogó új helyszínre, ahol hatalmas eseményt, atlétikai világbajnokságot rendeznek sok tízezer helyszíni látogatóval és sok tízmillió nézővel a képernyőkön keresztül – de így, ekkora gazzal várjuk a vendégeket és a kamerákat, így járatjuk le az országot és fővárosát…

– írta a Metropol.

Azonban Karácsony Gergely szerint van egy nem is olyan kis probléma a képpel, mégpedig, hogy egy olyan területen készült, ami állami kézben van, ráadásul egy fideszes önkormányzati területen.

Szánalmassági világrekordot állított fel a Metropol nevű szennylap. Engem akartak lejáratni, de a Fideszt sikerült: állami és fideszes önkormányzati területen találták a legnagyobb gyomot. Bravó!

– Közölte Karácsony Gergely a Facebook-oldalán egy bejegyzésben.

Mint kiderült, a győztes területnek a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a kezelője, karbantartója.

A főpolgármester szerint egy akkora várost, mint Budapest, sehol sem lehet úgy üzemeltetni (legyen az bárhol a világon), hogy ne lehetne találni egy pontot, ahol olyan fotót lehet csinálni, ahol nagyobb a gaz. Hozzátette: azért nagyobb bizonyos helyeken a gaz, mert több eső esett idén.